Интимността между двойките е от голямо значение за техните отношения.

...
 
Интимността между двойките е от голямо значение за техните отношения.
Коментари Харесай

Последствията от връзка без интимност за които никой не говори  

 

Интимността сред двойките е от огромно значение за техните връзки. И когато тя намалее, се осъзнава какъв брой значима е ролята на интимните връзки в една връзка. Това ли е краят на сантименталната приказка? Възможно ли е да възвърнете искрата сред вас и да изпитвате още веднъж пристрастеност един към различен по този начин, както преди?

Чудиш ли се, за какво сте стигнали до тук? Защо към този момент няма тръпка сред вас и не сте интимни? Някои от аргументите за края на половите връзки сред сътрудници са психологичните положения като стрес, меланхолия, терзания, които въздействат на либидото. Както и нерешени проблеми, спорове, загуба на полово предпочитание, изменничество, биологични промени като бременност, менопауза, еректилна дисфункция, също и зависимости към алкохол или опиати. Едностранната обич  може да докара до съществени проблеми в вашата връзка.

Какви са следствията от неналичието на интимни връзки сред двойките, вижте в публикацията.

Повишена нервност при мъжете

За мъжа половият акт е повече физическа потребност, в сравнение с прочувствена. И в случай че не може да задоволиш потребностите му, той става доста раздразним. Дори е податлив да стартира да те наскърбява и атакува. Според изследвания множеството дами могат да бъдат привлечени полово от арогантни и груби сътрудници.

Опасност от меланхолия

Брак без фамилиарност? Лягаш в леглото на брачна половинка си, който даже не те допира? Нито поглежда. Как би се отразило това на теб? Понякога неналичието на интимни връзки може да остави трайни следи на душeвността. Самочувствието ти е първото нещо, което ще бъде наранено.

Когато мъжът не изпитва привличане от дамата до себе си, най-често тя изпада в дълбока меланхолия. Липсата на полови връзки в брака може да е поради противоречие в желанията на мъжа и дамата. Но даже и да имате разнообразни влечения във връзка с игрите в леглото, би трябвало да ги изясните и да се опитате да откриете салдото.

По-трудна връзка

Когато липсва фамилиарност във вашата връзка, връзката ви става все по-трудна. И противоположното – в случай че липсва връзка, това се отразява и върху интимните ви връзки. Ако сте в сходна обстановка се консултирайте със фамилен терапевт и бъдете изцяло откровени един към различен.

Намалена прочувствена фамилиарност

Всяко деяние носи следствие със себе си. Във връзка, в която не вършиме обич, прочувствената ви фамилиарност също е наранена. Чувстваш се неловко да си отворена към него или да бъдеш уязвима. Различните типове фамилиарност в една връзка са взаимосвързани. Когато едната е наранена, няма по какъв начин другата да остане здрава.

Ниско самочувствие

Липсата на фамилиарност от страна на колегата ти, може да повлияе неподходящо на твоето самочувствие. Има и случаи, когато асексуалният във връзката стартира да се подиграва на желанието за обич в отсрещния човек и да го кара да мисли, че това е нещо, от което би трябвало да се срами. Подобно присмехулно отношение също може да намали самочувствието.

Как една връзка, в която не се прави обич се отразява на дамата?

Не във всички случаи дамите са тези, които нямат предпочитание за фамилиарност. Понякога те са доста по-сексуални от своите сътрудници, противоположно на изказванията за нежния пол. И в случай че мъжете реагират с нервност, то дамите са доста по-коварни. Те желаят възмездие. Едно от най-неприятните неща, които може да преживее един мъж е всички да схванат какъв брой зле е в леглото и по какъв начин не желае да допира жена си. Подобни клюки може да породят куп подозрения, даже и тези, които са свързани със половата ориентировка на мъжа.

Настъпва ли краят на връзката?

Ако не осъзнаете огромния проблем пред който сте изправени и не извършите всичко допустимо да го разрешите, отдалечаването един от различен, както полово, по този начин и прочувствено, ще донесе със себе си пагубни за вашата връзка последици. Възстановяването на интимността ви може да докара до благополучен край, само че това е допустимо, когато и двамата го желаете. Бъдете изцяло откровени и почтени един към различен и потърсете професионална помощ, с цел да спасите връзката си.

 

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР